Outdoor csapatépítő programok

 

A csapatépítő outdoor programok legfontosabb közös tulajdonsága, hogy a program helyszíne - az indoor tréningekkel ellentétben - nem egy szokványos terem, vagy előadó, hanem maga a természet. A szokványos, mindennapi helyszíneken a résztvevők könnyebben elbújhatnak a kényelmes, felvett szerepeik és magatartásformák mögött. Az outdoor csapatépítő tréningeken, vagy programokon a résztvevők kizökkennek a megrögzült viselkedési formákból, a reflexként működő szerepekből. Az új hatások eredményeképpen a résztvevők cselekedetei és válaszai torzításoktól és reflexetől mentesek lesznek és előbukkannak a valós személyiségjegyek is.

 

 

A csapatépítő outdoor program célja

Az outdoor csapatépítő feladatok egyik fő célja az egyén és a csoport eredményességének, hatékonyságának növelése. Szinte minden egyes gyakorlat meghatározott kompetenciákat fejleszt. A csapattagok bizonyos feladatok megoldása során ténylegesen csak társaikra számíthatnak, egymás testi épségére is ők maguknak kell vigyázniuk, ez által jelentősen javul a résztvevők közötti bizalom érzése.

Csapatépítő programjaink - amellett, hogy a résztvevők meghatározott kompetenciáit is fejleszti - javítja az együttműködési készséget és a munkahelye való visszatérést követően még jó ideig kifejti pozitív hatását a résztvevők munkamoráljára, s ez által a teljesítményükre is.

Csapatépitő outdoor programok

Ajánlatkéréshez kattintson az alábbi linkre.

 

A csapatépítő outdoor program sikeressége

A csapatépítő program sikeressége szempontjából az egyik legkritikusabb pont a résztvevők hozzáállása, vagyis hogy mennyire veszik komolyan az adott feladatokat, vagy gondolják azokat játékoknak. Az outdoor tréning gyakorlatok jellegükből adódóan szoros együttműködést és aktív részvételt kívánnak meg a csapattagoktól. Minden feladat megoldásához megfelelő kommunikációra, egymás iránti bizalomra és figyelemre van szükség. A gyakorlatok kompetencia-fejlesztési, csapatépítési célja csupán akkor érhető el, ha azt a résztvevők is elfogadják és felismerik a fejlődés jelentőségét. Ebben nem csupán a trénernek van fontos szerepe, hiszen neki kevés idő alatt kell az elvárt eredményt elérnie a csoporttal. A képzés sikerét nagyban befolyásolhatja a munkavállalók előzetes felkészítése, tájékoztatása a tréning megrendelője által és nagyon fontos a vezetők aktív részvétele is az outdoor tréning során!

A csapatépítő outdoor programjaink legfőbb jellemzői:

  • Időgazdálkodás
  • kommunikáció fejlesztés
  • Hatékonyabb együttműködés
  • Vezetői képességek előmozdítása
  • Probléma megoldó képesség fejlesztése
  • Személyes kapcsolatok szorosabbá tétele

Csapatépítő outdoor programjaink megtekintéséhez kérjük válasszon a bal oldali menüből!

Csapatépítő outdoor programjaink: