Karitatív csapatépítő programok

 

A vállalati önkéntesség Magyarországon is egyre több cégnél válik a társadalmai felelősségvállalás részévé. A CSR (corporate social responsibility) programok szerves eleme a vállalati önkéntesség és a karitatív csapatépítés.

 

Miben különbözik a karitatív program a hagyományos csapatépítő programoktól?

A hagyományos csapatépítő programokkal szemben itt nem egy kitalált feladatot kell elvégezni, hanem egy konkrét helyzetet kell megoldani. A legfőbb hangsúly a munka elvégzése, nem pedig az együttműködés, megfelelő kommunikáció kialakítása, bár ezeken a tréningeken is fontos, hogy a résztvevők megfelelően és hatékonyan tudjanak együtt dolgozni, az elérendő közös célért küzdeni. A végeredmény pedig maradandó, így a csapatépítő program is mélyebb értelmet nyer.

 

Kinek ajánljuk a karitatív csapatépítést?

Mindenképpen olyan csoportoknak javasoljuk, akik már részt vettek hagyományos csapatépítő tréningeken és összeszokottabbak, tehát a hangsúly nem azon van, hogy a résztvevők együttműködését kommunikációját minél jobban összehangolja, tovább fejlessze.

Az outdoor programok nagy része arról szól, hogy a résztvevők a komfortzónájukból kimozduljanak, olyan tevékenységet, feladatot végezzenek el, amiről nem gondolták, hogy valaha is képesek lesznek megtenni. Ez pedig a karitatív programok esetében sincs másképpen, sőt az hogy valóságos és szükséges munkát végeznek, még nagyobb hatással van a csapatra.

 

Milyen célok érhetőek el a karitatív programok segítségével?

A karitatív programok aktívan bevonják a munkavállalókat a vállalat CSR stratégiájába, ugyanakkor teljesítményüket szakmai sikerként ismeri el. Ezáltal nő a résztvevők motivációja és lojalitása is. A karitatív programok felhasználhatók a hírnév építéséhez, felelősségteljes vállalatként jelenítve meg a céget.

 

A karitatív csapatépítés eredményei

  • Alkalmazkodik a fogyasztói és vásárlói igényekhez és megfelel a vevők elvárásainak
  • Növeli a reputációt és a vállalati imázst pozitívan befolyásolja
  • Alkalmazottak büszkék és így növekszik a cég iránti lojalitásuk
  • Növeli a cég értékét a befektetők és a többi érdekelt körében
  • Erősíti az innovációt, az üzlet és termék-fejlesztést
  • Megkülönbözteti a vállalatot a versenytársaktól
  • kiváló vállalati egészségmegőrző

Csapatépítő karitatív programjaink megtekintéséhez kérjük válasszon a bal oldali menüből!

Csapatépítő karitatív programjaink:

    Ajánlatkéréshez kattintson az alábbi linkre.