indoor csapatépítő programok - RajtRítus

RajtRítus csapatépítő programEgy komoly szervezet (termelő-, szolgáltató-, gyógyító-, alkotó közösség, vagy sport csapat) sokszor kerül olyan helyzetbe, hogy elindítson egy új projektet. Egy ilyen indítást - természetesen alapos előkészületek után - döntés előz meg. A projekt indulása egy olyan aktussal, eseménnyel kezdődik, ami arra való, hogy mozgósítsa és koncentrálja a siker érdekében az  összes erőt, energiát. Aki elég alaposan megvizsgálta ennek az aktusnak, eseménynek a célját, eszközeit, működési mechanizmusát, az tisztában van azzal, hogy az elképzelhető összes külső és belső erőt érdemes mozgósítani, és egy pontra fókuszálni, koncentrálni.

Ennek az aktusnak, eseménynek (angolul team huddle) sajnos még nincs magyar neve, pedig néhány sikeres csapat, társulat már alkalmazza ezt a „rítust”: a csapat tagjai körbe állnak,  kezüket benyújtják középre, ott az összes kéz összetalálkozik, és mindenki, egyszerre, teli torokból kiált egy, vagy több lelkesítő szót, esetleg egy rigmust. Ennek a rítusnak hatékonyságát lehet fokozni az alkalmazott elemek számának növelésével, és minőségének a javításával. Hasonlóan ahhoz, amit az elődeink végeztek el egy vadászat, vagy harc elindítása előtt.

Énekkel, tánccal, eljátszottak valamint a barlang falára föl is festették a vizionált sikeres projektet: ebben az esetben a vadászatot. A cél állításnak ezeket az elemeit a mai vállalkozói ismereteket oktatók jól ismerik. Egyetlen elem kivételével mindet javasolják is a csapatépítő programok során. Ami kimaradt – ez idáig -, az épp a zene. Valójában ez egy kettős elem, ugyanis a zene és a mozgás elválaszthatatlan egymástól. Tehát programunkban a hiányzó láncszemet kínáljuk, és ezzel együtt egy komplett, kerek egészet. Azt a szertartást valósítjuk meg a résztvevőkkel közösen, ami az induló projekt mellé tudja állítani az összes külső és belső erőt. A legmélyebb elköteleződést ezzel a szertartással lehet elérni.

RajtRítus csapatépítő program hatásai:

  • Elköteleződés a közös cél eléréséért
  • A közös alkotás hatására a résztvevők kapcsolata bensőségesebb lesz
  • A résztvevők ötleteit beleépítjük a közös alkotásba
  • Szabad teret engedünk az improvizációnak
  • Kreatív kikapcsolódás

 

Létszám:              
 3 - 15 fő
Javasolt időkeret:  4 óra                                                                          
Ajánlott helyszín:  Bárhol, megvalósítható program

Csapatépítő indoor programjaink megtekintéséhez kérjük válasszon a bal oldali menüből!

 

Ajánlatkéréshez kattintson az alábbi linkre.