Indoor csapatépítő program - Szabadulj, ha tudsz

 

A speciális csapatépítő programunk célja, hogy 20-150 fős csoportok számára, egy szórakoztató, gondolkodtató élményekben gazdag, a kiegészítő játékainkkal pedig egy aktív cselekvésre buzdító,  energizáló eseményt valósítsunk meg. A program során, kellemes környezetben, a megszokott irodai légkörből kiszakadva, informális közegben ismerhetik meg egymást a kollégák. Valamennyi aktivitásunk szakképzett, nagy tapasztalattal bíró programvezetők irányítása és felügyelete alatt zajlik. Az általunk javasolt egyedi, a hagyományos csapatépítő játékoktól eltérően, olyan élményt igyekszünk nyújtani, amely során olyan közös emlékeket szereznek a résztvevők, akik garantáltan erről fognak beszélni a következő napokban, hetekben, valamint újra és újra előkerülő téma lesz a következő éves csapatépítései során.


A szabaduló-szobás játékok alapvetően beltéri helyszínen valósíthatóak meg, de lehetőség van kültéri lebonyolításra is. A szórakoztató, ügyességi játékok, valamint a sportos játékok kültéri és beltéri helyszíneken egyaránt megszervezhetőek.


A játékok szabadon kombinálhatóak, lehet akár párhuzamosan is vagy egymás után is lebonyolítani. Tetszés szerint megvalósíthatóak 1-1,5 vagy 2,5-3 órás programok, de egy teljes nap programját is le tudjuk fedni a különböző játékok kombinációjával, délelőtti és délutáni programként felhasználva, összesen kb. 5-6 órányi élményt biztosítva.

 

Az élő logikai kalandjátékok és a szabaduló-szobás programok ötvözetéből álló játékrészben, 5 különböző témájú szobában játszhatnak a csapatok. Egy-egy szobában maximum 10 fő játszhat, azaz egyszerre 50 fő. A csapatépítő program arról szól, hogy a résztvevők bekerülnek egy zárt szobába, vagy játéktérbe, ahol különböző tárgyakkal, szerkezetekkel, szituációkkal és problémákkal találkoznak.

A résztvevőknek csapatként együttműködve kell arra rájönniük, hogy az adott tárgyakat, eszközöket, szerkezeteket mire, és hogyan lehet felhasználni, hogyan lehet működésre bírni, illetve az egyes problémákat hogyan lehet megoldani. A fő hangsúly a kreatív problémamegoldáson van: a feladatok segítik a kreatív problémamegoldó készséget azáltal, hogya csapatok olyan szituációkba kerülnek, ahol első körben fel kell deríteni a terepet. Aztán jöhet a kihívások megfogalmazása, azaz meg kell vizsgálni, hogy milyen problémákkal szembesülnek első körben. Ha ezzel megvannak, akkor fel kell tárniuk az ötleteiket, természetesen a csapattagokkal közösen, ezt követően meg kell fogalmazni a lehetséges megoldásokat, majd ezt követheti a végrehajtás, ha szükséges, akkor terv készítése.

A csapatépítő program elemei úgy lettek összerakva, hogy mindezekre nagyon kevés idő jusson, így a legtöbb esetben ösztönösen kell cselekedni, ami tovább fejleszti a problémamegoldó készséget és a csapatmunkát.

 

Létszám: 20 - 100 fő
Javasolt időkeret: 1,5 - 3 óra
Ajánlott helyszín: bárhol, ahol a résztvevőket 10 fős csoportokban el lehet különíteni

Csapatépítő indoor programjaink megtekintéséhez kérjük válasszon a bal oldali menüből!